Behandlingstilbud, med fokus på mennesket som helhet
Eller ring oss på telefon

Akupunktør i Bergen

Ibedrehelse holder til i Bergen sentrum tilbyr behandling innenfor tradisjonell kinesisk medisin, herunder akupunktur, triggerpunkter, elektroakupunktur, Alle våre pasienter i Bergen og omeng får en individuell tilpasset behandling, basert på årsaken til problemet. Vårt mål er at du som pasient skal få den best mulige akupunkturbehandlingen for deg og dine plager her hos oss i Bergen og på Askøy
Norsk Akupunktuforening (NAFO) stiller de strengeste krav til kvalitet og utdanning til medlemskap i Norge. For å kunne være medlem av NAFO må medlemmene, utover en akupunkturfaglig utdannelse, ha en medisinsk grunn- og mellomfagutdannelse. Med oss kan du være trygg på å få en forsvarlig og god behandling!

Hva er akupunktur

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsform som både gjennom lang erfaring og moderne medisinsk forskning har vist seg å være en effektiv behandlingsmetode med svært få bivirkninger.
Akupunktur er en trygg og effektiv behandlingsform. Diagnose stilles og behandling skjer ut fra en helhetlig forståelse av menneskekroppen. Som følge av dette får alle pasienter en individuell og skreddersydd behandling .

Hva brukes akupunktur for?

Akupunktur mest kjent for sin smertedempende effekt, men har i virkeligheten et langt bredere behandlingsfelt enn dette. Akupunktur kan virke smertelindrende ved blant annet muskelsmerter, senebetennelser, slitasjegikt og revmatiske smerter. Belastningslidelser i muskler og ledd er vanlige plager folk søker hjelp hos akupunktør for. Også andre plager som luftveisproblemer, allergi, hodepine, migrene, stress, søvnproblemer, lette psykiske plager, fordøyelsesplager, kvinneplager og fertilitetsproblemer er tilstander som er vanlig å oppsøke akupunktører for.
Akupunktur stimulerer kroppens egne helbredelsesprossesser, og dens smertedempende effekt er godt dokumentert. Acus er latinsk og betyr nål, mens punktur betyr å stikke.

Fra våre lokaler i Bergen sentrum, tilbyr vi akupunktur innen:

IMS – Intramuskulær stimulering

En behandlingsmetode som brukes spesifikt på muskelknuter, muskelspenninger og betennelser.
Når nålen treffer riktig, opplever man ofte at muskelen får en «rykning», for deretter å slappe av.

Triggerpunktbehandling

Et triggerpunkt er et hyperirritabelt punkt i muskelen, også kalt for muskelknute. Disse kan gi en smerteutstråling til en annen del av kroppen og hindrer optimal sirkulasjon til vevet. I mange tilfeller kan de være årsak til redusert bevegelighet i muskler, skape smerte og gi en betennelsesfølelse (banking, murring, verking, stikking).
Triggerpunktsbehandling med nåler er det flere terapeuter som benytter seg av i sin behandling (fysioterapeuter, kiropraktorer, naprapater osv.). Behandlingen blir ofte kalt Dry needling, nålebehandling eller IMS (intra muskulær stimulering). Denne type nålebehandling vil alltid være en del av behandlingen du får hos oss ved muskel- og skjelett lidelser, i tillegg til klassisk akupunktur.

Kontakt oss i dag dersom du har behov for akupunktur i Bergen. Vi tar imot nye pasienter og yter akutt hjelp. Vi har en glede å tilby studenter 15% rabatt på alle behandlingsformer i vår klinikk i Bergen.


Veronica Johannessen

Akupunktør


Artikkler
Vi er hva vi spiser!

For at kroppen skal klare å reparere er det nødvendig med god mat! Dersom vi har ledd og muskelplager er det viktig å fylle på med betennelsesdempende mat som grønnsaker, fet fisk, antioksidantrik mat, 70 % sjokolade, honning og probiotisk og fermentert mat.      

Les mer
Forebygge plager

Hvordan kan DU forebygge plager i nakke og rygg og unngå skader? Ut i fra vår genetikk er vi skapt til å være i bevegelse!! Beste måten å være aktiv er å få det inn i daglige rutiner: 1) Gå trapper i stedet for rulletrapp 2) Gå/sykle til jobb 3) Ha lunsj trim 4) Justere skrivebord i stående stilling

Les mer