Behandlingstilbud, med fokus på mennesket som helhet
Eller ring oss på telefon

Kinesiotape

Prisliste

Kinesiotape er en rehabiliterende tapeteknikk som påvirker kroppens egne tilhelingsprosesser ved å påvirke muskulatur og gi stabilitet til ledd uten å hemme bevegelsesutslag. Kinesiotape benyttes ofte sammen med andre behandlingsformer. Tidligere ble det nesten utelukkende benyttet av idrettsutøvere, men de siste årene har kinesiotape blitt mer vanlig for folk i alle aktivitetsnivåer.
Kinesiotaping metoden er en rehabiliterende tapeteknikk som påvirker kroppens egne tilhelingsprosesser ved å påvirke muskulatur og gi stabilitet til ledd uten å påvirke bevegelsesutslag.

Hvordan utføres Kinesiotape

Tapen blir lagt etter en kartlegging av den enkeltes behov. Tapen legges på med ulike teknikker og har muligheten til å relære det nevromuskulære system, redusere smerte, betennelse, motvirke skader, øke sirkulasjon og tilhelning. Kinesiotape er en bomullsbasert og fleksibel tape som kan brukes sammenhengende i flere dager og tåler vann. Tapen påvirker kroppens egne tilhelingsprosesser ved å påvirke muskulatur og gi stabilitet til ledd uten å påvirke bevegelsesutslag
Kinesiotape er en svært elastisk tap. Vanligvis legges kinesiotape på området som skal behandles slik at huden er maksimalt strukket og tapen er lite eller ikke strukket i det hele tatt. Dette gjør at huden rynker seg under tapen og gir et løft i huden ved normal stilling og daglidagse bevegelser.
Man mener at dette skal redusere trykket på lymfesystemet og at dette skal bedre lymfedrenasje. I tillegg til redusert smerte i muskulatur og bedret funksjon i den aktuelle muskelen. For at kinesiotapen skal gi best mulig resultat er det viktig at du holder deg i lett aktivitet etter behandling. Kinesiotape er vanlig brukt til behandling av idrettsskader, tennisalbue og stiv nakke.

Kontakt oss i Bergen i dag. Vi tilbyr behandlingstime inne 24 timer.